SBN-Tubbergen overhandigd een cheque van €500,- aan de Zonne Hoeve!

04-04-2024

De st. SBN-Tubbergen organiseert elk jaar de Tubbergse Fiets4Daagse, de Essenwandeltocht en de Midwinterhoornwandeling. Dan wordt er bepaald of en welk bedrag er aan maatschappelijke ondersteuning gegeven kan worden.
De st. SBN wil de droom van De Zonne Hoeve ondersteunen. Op donderdag 4 april is er een cheque van €500,- aan de stichting De Zonne Hoeve uitgereikt.
De cheque werd in ontvangst genomen door Ilse (met haar ouders Harrie en Agnes) en Robin (met zijn moeder Mathilde) en Marja en Frans Lansink.
De afvaardiging van het bestuur van de st. SBN gaf het een warm gevoel en was het plezierig om nog even met hun na te zitten na de uitreiking van de check.
 
Wij willen st. SBN-Tubbergen hartelijk bedanken voor dit prachtige bedrag!
 
De komende activiteiten van de st. SBN-Tubbergen zijn op zaterdag 25 mei de Essenwandeltocht en van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 augustus de Tubbergse Fiet4Daagse.
 
 
Inspiratiebezoek bij het Elzeneindhuis in Oss

03-03-2024

Een woon- en dagbestedingslocatie voor 24 bewoners onder de vlag van Slowcare. Een positief geluid in zorgland. Hier zijn geen productienormen, dure managementlagen, werken tegen de klok of te weinig handen aan het bed. De zorg binnen Slowcare is gebaseerd op menslievende zorg, aandacht en respect voor elkaar. Een fijne en veilige plek binnen de samenleving voor de kwetsbare medemens. Bewoners die 24/7 hulp nodig hebben van anderen.
 
Wij zagen met eigen ogen dat het dus echt wel anders kan. Door de initiatiefnemers zijn we goed voorgelicht over alle lessen die zij de afgelopen jaren geleerd hebben.
 
Met veel enthousiaste verhalen, goede tips en positieve inspiratie reden we terug naar Twente, waar we verder bouwen aan het realiseren van onze eigen droom in Gemeente Tubbergen!
 
Vandaag in Tubantia het verhaal van Dylan en zijn moeder Maureen. Zij zette hulpkreet op Facebook: ‘Wie kan zorgen voor mijn zoon?’ 

13-02-2024

Dylan Boltjes (22) is ernstig gehandicapt. In de weekenden woont hij thuis, maar dat houden zijn ouders niet heel lang meer vol. Al vijf jaar zoeken ze tevergeefs een geschikte zorgplek voor hun zoon. „Het voelt alsof er geen ruimte is in de samenleving voor jongens als Dylan.”
 
Een voor ons zo herkenbaar verhaal en de reden om de Zonne Hoeve in Gemeente Tubbergen te realiseren. Zorgintensieve hulpvragen zijn niet complex. Dat worden ze gemaakt!
 
 Lees het complete nieuwsbericht in de Tubantia
 
 
Uitzending 18 januari op NPO2

18-01-2024

Waar moeten mensen naartoe die 24 uur per dag van een ander afhankelijk zijn? De aandacht, regelmaat en structuur van thuis kunnen in grote instellingen voor gehandicaptenzorg vaak niet worden gegarandeerd. Concessies doen of toch thuishouden, ook als dat niet meer gaat? Cindy en Louise vertellen over Rick en Loes.
 
 
Vandaag is de Dag van de Mantelzorg 🧡
 

10-11-2023

Talloze uren onzichtbaar werk en onvoorwaardelijke steun.
Vandaag zetten wij alle mantelzorgers extra in het zonnetje en wij staan stil bij hun onschatbare waarde!

 

Vandaag hebben Wethouders van de Gemeente Tubbergen meegekeken bij de gezinnen

10-11-2023

Vandaag hebben wethouders van de Gemeente Tubbergen, meegekeken bij gezinnen en gesproken met ouders / verzorgers van toekomstige bewoners van De Zonne Hoeve. Een waardevolle dag! Hopend op meer inzicht en actie vanuit de gemeente.

 

Mooi Leven Huis wordt De Zonne Hoeve Tubbergen: ‘Gas geven voor 47 gezinnen op de wachtlijst.’

14-06-2023

Het Mooi Leven Huis Tubbergen gaat zelfstandig verder onder de naam de Zonne Hoeve Tubbergen. De aanleiding? Verschil van aanpak tussen de initiatiefgroep en projectpartner NabijNetwerk over de toekomstige woonvorm voor kinderen en jongeren met een beperking.

Lees het complete nieuwsbericht in de Tubantia.